Söreink

ÚJDONSÁG30°C

Szűretlen, palackban érlelt Belga Saison sör

ÚJDONSÁGGraf Edeck

Szűretlen, palackban érlelt cider-sör hibrid

LIMITÁLT KIADÁSKaspar

Dupla IPA. Borostyánszínű téli naplemente, keserűen zúgó hideg széllel, ami már a hóesés ígéretét hozza felénk. Ez egy korty Kaspar!

LIMITÁLT KIADÁSMelkhior

Belga apátsági triple. Megszólal a kisharang az ajtó felett, ahogy a hideg, nedves utcáról belépsz a kisbolt ajtaján. Bent kandallótűz kesernyés füstje és édes gyümölcsök fűszeres illata fogad. Megérkeztél, Melkhior vár téged!

LIMITÁLT KIADÁSBaltazar

Kávés, vaníliás imperial stout. Ahogy fölédhajol, arcodba hull kávébarna haja, selyme símogatja bőröd, vanília édes illata lengi körül. Ő az!

Bohém Pilzeni

A cseh sörfőző hagyományok elötti tisztelgés, ahogy régen is készítették!

Rocinante Blonde ale

Világos angol sör a mindennapokra. Sima, harmonikus, könnyen csúszik.

Premier Pale ale

Angol típusú, könnyed, üdítő, felső erjesztésű sör, a Maris Otter Ale maláta jellegzetes kekszes ízével.

Bookkeepers' bitter ale

Az angol pubok jellegzetes ivósöre, amit hidegkomlózással tettünk feledhetetlenné.

Ambrózia belga búza

Fűszeres búzasör belga recept alapján, korianderrel és naracshéjjal ízesítve.

Etyek IPA

Ahogy mi az IPA-t elképzeljük, Maris Otter Ale malátával és Centennial komlóval. A végletek harmóniája.

Bård's porter

Barna ale sör norvég recept alapján. Sötét mint a skandináv éjszaka és zamatos mint egy falat étcsokoládé.

NEM ÚGY SÖRGingalló csokoládé

Közös termékfejlesztésünk a Gingalló Csokoládéműhellyel: 46%-os kakaótartalmú dominikai tejcsokoládé pörkölt malátával megszórva.

Maláták

Maris Otter pale ale maláta
Kétsoros téli árpából készült maláta. Az Egyesült Királyság Növény Nemesítési Intézete által nemesített árpafajta. 1966-ban kezdték el termeszteni, és hamarosan az egyik legkedveltebb árpafajtává vált alacsony nitrogén tartalma és kiváló malátázhatósági tulajdonságainak köszönhetően. A maláták királynőjének tartott Maris Otter a prémium ale sörök nélkülözhetetlen alapanyaga.
Müncheni maláta
Magasabb hőmérsékletű aszalással készül, mint a pilseni maláta, ezért az így kialakuló színanyagoknak köszönhető borostyán színe és különleges diós, gazdag malátás aromája. Alacsonyabb enzimatikus ereje ellenére alapmalátaként is alkalmazható. A Premier Pale ale-ben és a Bookkeepers’ Bitter ale-ben kiegészítőmalátaként használjuk.
Pilseni maláta
A legismertebb alapmaláta. Ezt a típust használják világszerte a lager típusú sörök előállításához. Legnagyobb előnye a maximális enzimaktivitása. Világos színt és nem túl karakteres ízt kölcsönöz a belőle készített sörnek így engedve teret a többi alapanyagból származó színnek és aromának.
Bécsi maláta
A müncheni malátánál édesebb és világosabb, a világos borostyánszínű sörök alapanyagai között szinte mindig szerepel. Elegendő enzimatikus aktivitással rendelkezik ahhoz, hogy a saját szénhidrátjait lebontsa, de gyakran valamilyen alapmaláta mellett használják. Sörtípustól függően 10-40%-os arányban adagolják a cefréhez.
Bohemiai pilseni maláta
Minőségi tavaszi cseh árpából készül. A bohémiai karakter kialakítása érdekében testességet, arany szőke színt és összetett malátás jegyeket kölcsönöz a kész sörnek.
CaraPils maláta
Mindössze 1-5%-ban szokták a cefréhez adni; a sörtest kialakításában, a habtartósság javításában van nagy szerepe anélkül, hogy befolyásolná a sör színét vagy ízét. A Carapils malátaszem nagyon kemény, ezért a roppantása nehezebb.
Csokoládé maláta
(EBC 800-1000) erősen pörkölt, mélybarna színű maláta. A sör sötétbarna színéért és diós, pörkölt ízéért felelős. A Bård’s Porter étcsokis ízét a csokoládémalátának köszönheti.
Carahell
Aranybarna színű, illatos gabonaszemek, melyek kerek, telt ízt, mély színt és gyönyörű krémes habot adnak a sörnek. Édes malátás, enyhe karamelles jegyek jellemzik a Carahell malátát is tartalmazó sört.
CaraAmber maláta
Tavaszi árpából készült maláta. Enyhén malátás, tejkaramellás, kenyeres aromajegyek jellemzők rá. Mély piros színt ad a sörnek.
Pörkölt árpa
A legsötétebb sörök alkotóeleme. Malátázás nélkül sötétre pörkölt árpa. Jellemző pörkölt, kávés, kakaós ízt ad a sörnek. Összetevője a Bård’s Porternek.

Komlók

Saaz
Tipikus aromakomló Csehországból. Az eredeti pilzeni lagerek komlója. Enyhe fűszeres ízt és finom keserűséget ad a sörnek. Alfasav-tartalma: 3-4,5%
Hallertaui Perle
Kettős felhasználású német komló. Az egyik legkedveltebb fajta, mert aroma-é és keserűkomlóként is megállja a helyét. Alfasav-tartalma: 6-8,5%
Magnum
Jellegzetes keserűkomló fajta. Németországból származik, de az USA-ban is termesztik. Az aromajegyek közül egyik sem jellemző a Magnumra, habár néhány sörfőző enyhe fűszeres, gyümölcsös jegyeket vél felfedezni benne. Alfasav-tartalma: 12-15,5%
Cascade
A kézműves sörfőzők által legkedveltebb aromakomló fajta, ugyanis intenzív virágos, citrusos, fűszeres aromajegyei mellett magas keserűértékkel is rendelkezik. Alfasav-tartalma: 5,5-9%
Centennial
Amerikai aromakomló. Jellemző illatjegyei a citrusos, gyantás, vaníliás. Alfasav-tartalma: 1,7-2%
Styrian Golding
Szlovén aromakomló. Aromája zöld teás, citrusos, gyógynövényes. Alfasav-tartalma:4,5-6%